Workshops


U zoekt een act, presentatie of workshop die past bij een bepaalde bijeenkomst, feest of seminar.

Mede door de jarenlange ervaring kunnen wij u advies en begeleiding bieden om een bepaalde bijeenkomst in- of aan te vullen.

Veel van de presentaties of workshops zijn op maat te snijden voor uw bijeenkomst.

Vraagt u gerust , maatwerk is ons specialisme!

Hieronder vindt u een aantal categorieën waar u wellicht mogelijkheden tussen ziet staan. Naast deze workshops zijn er diverse andere workshops te realiseren. Schroomt niet om contact op te nemen voor vrijblijvend advies.

 


Egg drop


De workshop Egg drop bestaat uit het creëren van een installatie rondom een rauw ei. Deze installatie moet ervoor gaan zorgen dat het ei, bij het naar beneden gooien van 3 meter niet kapot zal gaan.

 Het gaat hier om het bouwen van een constructie alleen zo gemaakt dat het ei ten allen tijde zichtbaar moet blijven en niet ingepakt mag zijn. De constructies worden in teamverband gemaakt en ontwikkeld. De enige materialen die hiervoor gebruikt mogen worden zijn; houten stokjes, elastiek, stof, en touw.

Het gaat binnen deze workshop vooral om de samenwerking, creativiteit en inzicht.. Egg drop is in Amerika al jaren een succesvolle workshop.

 


Afrikaanse dansen

Afrikaanse dansen zijn feestelijk, vrolijk, humoristisch, verleidelijk en voor iedereen geschikt (jong/oud, dik/dun, man/vrouw, met of zonder danservaring). Tijdens deze dans wordt er een verhaal omgezet in dans over het dagelijkse leven in Afrika. Duur van de workshop ruim 1,5 uur. 

 


Contactimprovisatie

Subtiel reageren & Soepel bewegen
Bij deze dansvorm geven bewegingen van een andere danser inspiratie voor jouw dans. Leunend tegen elkaar moet je wel direct reageren om niet samen om te vallen. En op allerlei manieren leer je leiden en volgen, en daarbij goed naar elkaar te "luisteren".
Door gerichte oefeningen leer je je eigen lichaam beter waarnemen, om zo soepeler en vrijer te bewegen: van hoog naar laag; over de vloer; om elkaar.

Spontaan reageren tot je zelfs jezelf kunt verrassen in je dans.
Het gaat hierbij niet om "mooi dansen", of ingewikkelde pasjes.

Wel om het dans-plezier.

Speels "antwoorden" op bewegingen van je partner, leidt zo tot een verhaal in je dans, dat je samen beleeft.
Laat je meenemen door het plezier van de dans en de ontmoeting! Een fijne workshop voor het opbouwen van vertrouwen en samenwerking met elkaar


Theatersport workshop

Theatersport is improvisatietheater op een losse en speelse manier, waarbij plezier hebben voorop staat. Het maakt de laatste jaren snel opmars in bekendheid door televisieprogramma's als 'De Lama's' en 'De vloer op'.

Een theatersport workshop is in de eerste plaats vooral een leuke en ontspannen activiteit. Toneelervaring is hierbij totaal niet belangrijk. De speelse en vermakelijke improvisatieoefeningen creëren in korte tijd prachtige theatrale momenten waar ook hard om gelachen kan worden. De workshops staan dan ook garant voor het scheppen van een bijzonder positieve sfeer. Je zult versteld staan waar je met elkaar toe in staat bent!


Laagdrempelig en koppeling met de werkpraktijk
De deelnemers aan de workshops maken op een laagdrempelige manier kennis met theatersport. Grenzen worden verlegd en creativiteit geprikkeld. De workshops zijn toegankelijk en stapsgewijs opgebouwd, zodat de deelnemers heel makkelijk meegaan in het plezier van theatersport!

In alle workshops maken onze trainers inzichtelijke koppelingen van theatersport naar de dagelijkse werkpraktijk. De combinatie van theatersport oefeningen en reflectie maken beweging los in het team dat lang en positief nawerkt!


improvisatie theater

Deze vorm van theaterspelen gaat opzoek naar een ontwikkeling in de spel.

Improvisatietheater is vooral bekend van het televisieprogramma 'De vloer op'. Er wordt eerst een rustige opbouw gemaakt waarna er vrij geïmproviseerd kan worden op specifieke thema's. Het programma wordt afgestemd op uw gezelschap en/of boodschap.

Met improvisatietheater gaan we kanten van onszelf ontdekken en meer in onze eigen persoon kijken waardoor verrassend theaterspel ontstaat. Meer fun en minder inhoud? Boek dan theatersport.


Workshops presenteren.

Je moet praten voor een grote groep. Je hebt klamme handen, het zweet loopt je over de rug, helder denken gaat niet en je knieën beginnen te knikken. Oh, wat is het mooi om voor een groep mensen op het podium te staan! Beleef het in deze workshop. Persoonlijke motivatie is belangrijk bij deze workshop, omdat de deelnemers zichzelf presenteren en veel van zichzelf laten zien.


Opbouw

De docent zal na een korte kennismaking uitleggen wat er van de deelnemers wordt verwacht. Hierna gaan de deelnemers direct aan de slag, ze geven een korte presentatie en krijgen hierop een terugkoppeling van de docent. Na deze terugkoppeling gaan zij een tweede presentatie geven, waarbij zij een voorwerp of een boek presenteren. Vervolgens zal de gehele groep hier terugkoppelingen op geven. Tenslotte gaan de deelnemers in groepjes een presentatie voorbereiden en presenteren. Hierop krijgen zij van de docent een terugkoppeling. Ter afsluiting is er ruimte om in het kort de indrukken van de docent en de deelnemers te bespreken.


Leerdoelen

De deelnemers worden vertrouwd gemaakt met het presenteren voor een grote groep. Hiervoor moet het vertrouwen in het eigen kunnen aangesproken worden. De deelnemers leren de basisvaardigheden van presenteren op het gebied van houding en stem. Ze leren hoe je een presentatie het beste kunt opbouwen en ontdekken waar hun eigen krachten en zwaktes liggen. Het is mogelijk een workshop op maat aan te bieden waarin een bepaald thema en specifieke leerdoelen verwerkt kunnen worden.


Zelfportret schilderen

Iedereen kan schilderen!

Tegenover elkaar zittend, schildert u elkaars portret. Bij oneven aantal in 3-tal. Goed kijken naar elkaar. We geven een aantal tips waarop je moet letten bij het schilderen van een portret. Ieder mens is anders, het gaat erom de speciale gezichtstrekken van de persoon tegenover je op doek vast te leggen. We schilderen met veel kleur. Ook in de achtergrond kunnen persoonlijke elementen verwerkt worden. Als eindresultaat een portretgalerij van je familie of vrienden. 


      Deze website is ontwikkeld en wordt bijgehouden door DagDromen.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.